Van Lawick & Co. Vermogensbeheer is opgericht in 1997 door Willem P. Baron van Lawick van Pabst. De heer Van Lawick vertrok in 2005 als directielid. De naam is gebleven.

De huidige samenstelling van Van Lawick & Co. kreeg gestalte in 2008. Bart van Dam en Willem van Steenbergen ontmoetten elkaar en besloten de onderneming nieuw leven in te blazen. Om “private banking” te bieden zoals het bedoeld is: financieel advies met oprechte belangstelling voor de client.

Later volgden Erik Couperus en Pieter Moll, die beiden hetzelfde ideaal nastreven. Vandaag de dag complementeert Deborah Dispa het team dat samen met de cliënten Van Lawick & Co. vormt. Van Lawick & Co. opereert volstrekt onafhankelijk en behoort momenteel tot de grotere spelers op de Nederlandse markt van zelfstandige vermogensbeheerders. In Den Haag gevestigd, actief in heel Nederland.

“De toegevoegde waarde van Van Lawick & Co. is dat ze meer leveren dan de concurrent, tegen dezelfde kosten. Andere partijen hebben ook beleid op het gebied van spreiding en beleggen maar bij Van Lawick krijg je een bredere dienstverlening en meer persoonlijke aandacht.”

“Ik werk al bijna 12 jaar met ze samen. We hebben een fijn, open en transparant contact. Als er iets verandert dan wordt dat besproken. Ik hoor graag wat er speelt en ben graag op de hoogte: Ik wil het begrijpen maar lig er niet wakker van, nooit eigenlijk!”

“We hebben korte lijnen, ze handelen direct. Ze houden rekening met wat ik wil maar zullen nooit iets doen waar ze zelf niet achter staan. Daar houd ik van, zo doe ik dat zelf ook.”

Bart van Dam (1968) studeerde economie aan de Rijks Universiteit Groningen. Na zijn studie startte hij in Amsterdam als analist bij MeesPierson, waar hij tot 2000 in diverse functies werkzaam was, onder meer als account manager voor de Amerikaanse en Canadese institutionele klanten van het kantoor in New York. In deze rol adviseerde hij pensioenfondsen, verzekeraars en fondsbeheerders bij hun beleggingen in Nederlandse aandelen.

Voordat Bart in 2005 toetrad als partner bij Van Lawick & Co. werkte hij bij Vopak en Getronics. Bij beide bedrijven was hij als Directeur Investor Relations het aanspreekpunt voor institutionele en particuliere beleggers.

In zijn huidige rol bij Van Lawick & Co. is Bart verantwoordelijk voor het vermogensbeheer voor particuliere relaties, pensioenvennootschappen, stichtingen en verenigingen.

Willem van Steenbergen (1964) studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In zijn diensttijd volgde hij de officiersopleiding van het Korps Mariniers. Daarna begon hij als accountmanager bij Theodoor Gilissen Bankiers, waar hij tot 2004 in diverse functies werkzaam was, onder meer als directeur van het kantoor in Den Haag en directeur private banking in Amsterdam.

Voordat Willem in 2008 toetrad als partner bij Van Lawick & Co. was hij werkzaam als vermogensbeheerder bij Capital at Work en als director Private Investment Management bij NIBC. Gedurende al deze jaren was Willem verantwoordelijk voor het vermogensbeheer voor particuliere relaties, familieondernemingen en stichtingen en verenigingen.

Erik Couperus (1964) studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie had hij diverse werkgevers waaronder een consultancyfirma in Haarlem. In zijn rol als adviseur trad hij op als gesprekspartner voor DGA’s, vermogende particulieren en bedrijven op het gebied van oudedagsvoorzieningen, fiscaliteiten en beleggingen. Gedurende dit dienstverband heeft hij zich ontwikkeld tot officieel Financieel Planner (FFP).

Vervolgens heeft hij zijn carrière voortgezet bij Theodoor Gilissen Bankiers alwaar hij 11 jaar lang als vermogensbeheerder c.q. beleggingsadviseur werkte.

In 2011 trad Erik als partner bij Van Lawick & Co. toe. In die hoedanigheid treedt hij op als vermogensbeheerder en beleggingsadviseur voor vermogende particulieren, DGA’s, pensioen vennootschappen en stichtingen.

Pieter Moll (1966) studeerde rechten aan de Universiteit in Leiden. In zijn diensttijd doorliep hij de officiersopleiding van de Landmacht. Daarna begon hij in 1992 als accountmanager bij Theodoor Gilissen Bankiers te Amsterdam. Gedurende dit dienstverband heeft hij zich ontwikkeld tot gediplomeerd beleggingsdeskundige (RBA). In 2012 is Pieter tevens als Gerechtelijk Deskundige geregistreerd (LRGD).

Voordat Pieter in 2013 toetrad als partner bij Van Lawick & Co. heeft hij voor MeesPierson eind jaren ’90 het Vermogensregie concept ontwikkeld. Was hij als statutair directeur bij, wederom, Theodoor Gilissen Bankiers, verantwoordelijk voor Private Banking. En heeft hij, samen met een aantal partners, de onderneming Private CFO Services opgericht. Deze onderneming heeft het family office concept ‘My Private CFO’ ontwikkeld.

In zijn huidige rol bij Van Lawick & Co. is Pieter verantwoordelijk voor vermogensregie.

Deborah Dispa begon na de MEAO met werken bij een makelaarskantoor. Hierna ging zijn aan de slag bij Nationale Nederlanden, afdeling Financiële Diensten. In 1998 is Deborah gaan werken als secretaresse bij F. van Lanschot Bankiers te Den Haag op de beleggingsadviesafdeling. Op een afdeling met 10 beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders was zij het aanspreekpunt voor zowel interne als externe contacten. In september 2014 schoof zij bij Van Lawick & Co. aan als office manager. Samen met de vier partners van het bedrijf is Deborah verantwoordelijk voor het verzorgen van de correspondentie, mailingen, onderhouden van mailcontacten, het controleren van effectenorders, bewaken compliance richtlijnen, het maken en voorbereiden van afspraken, ontvangen van klanten.